Pantalles protectores realitzades amb les impressores 3D

Just a principis de març, abans de l’inici de tota la crisi sanitària generada pel coronavirus, l’AMPA havia adquirit dues impressores 3D de segona mà per donar-les a l’escola per poder aplicar aquesta tècnica d’impressió en el projecte d’ensenyament del centre.

En iniciar-se tota la crisi, es van crear arreu de tot l’estat grups d’impressors 3D voluntaris, coordinats sota la plataforma del grup Coronavirus Makers per poder imprimir les peces que permetien crear pantalles de protecció per al personal sanitari. Un dels membre de la junta de l’AMPA, Javi Agulló ha estat qui ha liderat la idea i la coordinació per poder col·laborar des de l’AMPA amb aquest grup i poder fer servir les impressores que havíem adquirit per poder crear pantalles.

En un principi va costar, perquè les impressores estaven ja a l’escola i es va necessitar d’un permís del Departament d’Educació per poder treure-les i confirmar que s’utilitzarien des d’aquest moment per crear material d’ús sanitari. També es va haver de buscar una persona de ja dominés la impressió 3D, ja que cap membre de la junta coneixia com fer funcionar les màquines. Vam fer difusió del que volíem fer i vam trobar alguns voluntaris, i finalment vam decidir que fos en Javier Mallo, veí de Vistamar, qui s’encarregués, ja que ja en tenia una i ja estava fent aquestes pantalles i coneixia com funcionava el circuït per poder donar després les pantalles realitzades.
Des de l’Ajuntament també ens van aconseguir acetat per poder posar la pantalla protectora. I des de la junta de l’AMPA vam comprar el fil d’impressió per poder fer l’estructura en 3D de la pantalla.

A través dels nodes del Maresme s’han arribat a repartir, amb data de mitjans d’abril, més de 1.300 pantalles pels centres sanitaris de la comarca, entre elles les realitzades amb les impressores de l’AMPA.

Pantalles de protecció facial realitzades amb les impressores 3D adquirides per l’AMPA

A mitjans d’abril també es van començar a repartir pantalles de protecció facials als treballadors dels comerços de Sant Cebrià i treballadors municipals en actiu, com ara personal de la Policia Local, Protecció Civil o assistentes socials. Aquestes pantalles es van repartir gràcies a la Policia Local i Protecció Civil.

Pantalles repartides als comerços

     

Pantalla realitzada amb impressió 3D

Pantalla de protecció facial

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot i que ara la producció està parada en el cas que fos necessari les impressores 3D es posaran de nou en funcionament.

 

 

Posted on 21/06/2020, in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: